10.6.2022

Se vzrůstajícími cenami energií, ale i z ekologických důvodů, se v dnešní době stále více majitelů budov rozhodne pro zateplení svých objektů. Kvalitní zateplení je však otázkou dobře provedených detailů. Mezi ně patří také elektroinstalace. Bohužel i v dnešní době se setkáváme s nevhodně zvolenými elektroinstalačními úložnými materiály umístěnými do izolačních vrstev. Výsledkem těchto neodborných instalací je v poměrně krátké době používání poškozená fasáda, jejíž následná oprava je finančně nákladná a často se neobejde bez viditelně opravených míst.

Základem kvalitní elektroinstalace v zateplení je správné a pevné ukotvení elektroinstalačního materiálu například krabice pod vypínačem. Další důležitou vlastností je minimalizace tepelných mostů v místě elektroinstalace. Splněním těchto dvou základních požadavků získáme dlouhou životnost elektroinstalace, ale i samotného zateplení a fasády v bezprostřední blízkosti této instalace.

KEFZ 80/VDZ - krabice elektroinstalační do finálního zateplení s vrtákem

KEFZ 80/VDZ_KB - Krabice elektroinstalační do finálního zateplení s vrtákem   KEFZ 80/VDZ_KB - Krabice elektroinstalační do finálního zateplení s vrtákem

Pro instalaci přístrojů v zateplených fasádách budov od tloušťky izolační vrstvy 80 mm. Vhodné pro běžné typy kontaktního zateplení (fasádní polystyren, minerální vata). Možnost montáže i do finálně zhotovených fasád. Elektroinstalační krabice s utěsněnými membránovými vstupy. Součásti balení: šroubovací nosič, elektroinstalační krabice, ruční vrtací set, montážní návod, vruty.

Set krabice KEFZ 80/VDZ obsahuje opětovně použitelný ruční vrták pro vytvoření otvoru pro instalaci samotné krabice KEFZ 80_KB.

MDFZ 80/VDZ - montážní deska do finálního zateplení s vrtákem

MDFZ 80/VDZ_KB - Montážní deska do finálního zateplení s vrtákem   MDFZ 80/VDZ_KB - Montážní deska do finálního zateplení s vrtákem

Pro instalaci menších elektrických zařízení (pohybová čidla, kamery apod.) na zateplené fasády budov od tloušťky izolační vrstvy 80 mm. Vhodné pro běžné typy kontaktního zateplení (fasádní polystyren, minerální vata). Možnost montáže i do finálně zhotovených fasád. Montážní deska vhodná pro vruty o průměru 4 až 5 mm. Možnost trvalého zatížení 15 N. Součásti balení: šroubovací nosič, montážní deska, ruční vrtací set, montážní návod, vruty.

Set montážní desky MDFZ 80/VDZ obsahuje opětovně použitelný ruční vrták pro vytvoření otvoru pro instalaci samotné montážní desky MDFZ 80_KB.