30.4.2019

První v pořadí je Den záchranářů 2019, který se jako tradičně koná na státní svátek 8.5. Těšit se můžete na přehlídku Integrovaného záchranného systému. Den záchranářů začíná ranní jízdou Hasičského záchranného sboru a Policie ČR, která povede z Polepské ulice až na Karlovo náměstí. Celé dopoledne bude na náměstí vystavena veškerá technika a program zpestří vystoupení Domu dětí a mládeže Kolín, kolínských škol a Městské hudby Františka Kmocha.

Každého jistě zaujme bohatý odpolední program konaný na Kmochově ostrově. Nebude chybět policejní vrtulník, psovodi, jízdní a říční policie, ukázka vyprošťování z havarovaných vozidel, hry pro děti a další. Podvečer bude patřit hudebnímu vystoupení Kolínského Big Bandu a jejím zpěvákům.

Úplný závěr dne bude zajistí kapele HODINY.

Den záchranářů Kolín 8. 5. 2019

Druhou je 12. ročník výstavy životního prostředí organizovaný Odborem životního prostředí MÚ Kolín. Výstava se koná 15. – 18. 5. v Městském společenském domě. Zábavnou formou přináší široký pohled na přírodu kolem nás, životní prostředí nebo myslivost. Těšit se můžete také na různé soutěže o zajímavé ceny. K vidění budou také živá i vycpaná zvířata, ukázky výcviku psů a mnoho dalšího.

Výstava v Kolíně o životním prostředí 15.-18. květen 2019