23.4.2018

V našem vývoji jdeme stále dál a potřeba naslouchat klientům se nám vyplácí. Proto jsme pro letošní rok splnili další přání zákazníků a rozšířili řadu zateplovacích systémů o nové výrobky. Jsou jimi MDZ 300_KB, MDZ XL 300_KB, KEZ 300_KB s prodlouženým instalačním tubusem a dlouhou vnitřní a vnější izolací vhodnou pro instalaci elektrických zařízení v zateplených fasádách budov. Nové produkty můžeme bezpečně instalovat do větší tloušťky izolace než obvykle, a to až do 300 mm.

Zákazník může být také spokojen s přiloženým příslušenstvím. K výrobkům KEZ 300_KB přikládáme hmoždinky, vnitřní izolace, vruty pro připevnění nosiče ke stěně, šrouby pro montáž krabice k nosiči a šrouby pro instalaci přístrojů. Pokud některá z fasád má hrubší povrch, doporučujeme přitěsnit přístroj silikonem. Přiložený návod na samotnou instalaci naleznou všichni zájemci v balení. K tomuto výrobku a se stejným příslušenstvím v balení, jsme “šli ruku v ruce“ a vytvořili montážní desku do zateplení o velikosti 120 x 120 mm a nazvali ji MDZ 300_KB.

  

Čtyřikrát větší plochu, než je klasická montážní deska, nabízí nový produkt MDZ XL_KB. Tato deska o velikosti 240 x 240 mm je nyní určena do zateplení do tloušťky 300 mm a v této variantě ji nazýváme MDZ XL 300_KB. Montážní deska obsahuje integrovanou krabici přizpůsobenou pro svorkování a je možné ji použít i jako klasickou krabici pod vypínač nebo zásuvku. Slouží k instalaci například venkovních svítidel, pohybových čidel či zásuvek na 400 V. Nehodí se však pro montáž satelitních a jiných velkoplošných prvků. Všechny produkty systémů do zateplení odolávají teplotě v rozmezí – 25 °C až 60 °C.

Další naší novinkou na trhu, kterou jsme v letošním roce uvedli, je rozšířená varianta instalace podlahové krabice KOPOBOX s přístrojovou deskou PP 80/45/6_LB. Výhodou výrobku je možnost instalace 12 montážních modulárních přístrojů pro silové i datové aplikace. Do KOPOBOXu 80 se instalují 2ks přístrojových podložek. Ty se pak bezpečně připevní pomocí šroubů a oddělí pomocí příček, které jsou součástí balení. Pomáhají k případnému oddělení elektrických okruhů a instalují se zasunutím do oddělovacích žeber. Podložka je také vhodná k instalaci modulárních přístrojů QUADRO, případně přístroje shodné konstrukce např. firem ABB, PEHA, Legrand, OBO Bettermann, Schneider Electric Altira.

  

Další potřebnou součástí a zároveň novinkou a pomůže v praxi elektrikářům při instalaci je univerzální spojovací díl ke krabici KUL 68-45/ LD a KPRL 68-70/LD. V katalogu jsme příslušenství označili pod značkou SKLD 2_NB. Spojování umožní následnou montáž přístrojů ve sdružených rámečcích a okamžité sdružování krabic, když na místě během montáže nemáme specializované vícenásobné krabice nebo potřebujeme kombinovat různě hluboké krabice. Tento malý díl je šikovný i k jiným účelům. Slouží jako měřidlo roztečí krabic a měrka průřezu kabelů.

Nové výrobky jsou od dubna v prodeji.

Naše výrobky posouváme dál. Pro Vás.