6.11.2023

Hygienicky čisté a bezpečné prostředí ve zdravotnictví, laboratořích a veřejných prostorách je pro nás podvědomě samozřejmostí.

Abychom zajistili, že to tak zůstane i v případě použití našich bílých lišt a parapetních kanálů v těchto prostorách, podrobili jsme je zkoušce působení mikroorganismů na plasty. Zkoušelo se ve Státním zdravotním ústavu podle normy ČSN EN ISO 846:2019 a výsledkem bylo, že bílé lišty a parapetní kanály vyrobené u nás v KOPOSU nejsou živným prostředím pro tyto bakterie: ESCHERICHIA COLI (průjmová onemocnění), STAPHYLOCOCCUS AUREUS (zlatý stafylokok), KLEBSIEL/A PNEUMONIAE (zápal plic a jiné infekce), PSEUDOMONAS AERUGINOSA (zánět močových cest, středního ucha), ENTEROCOCCUS FAECALIS (infekce močových cest, dutiny břišní), BACILLUS SUBTILIS (bacil senný), SALMONELLA ENTERICA (salmonela), LEGIONELLA PNEUMOPHILA (legionela), CANDIDA ALBICANS (kvasinková infekce).

V KOPOSu kvalitě věnujeme velkou péči a neustále se ji snažíme vylepšovat, proto za nezměněnou cenu získáváte další přidanou hodnotu našich výrobků.